Deset květin, které nápadně připomínají pivoňky

Květiny velmi podobné pivoňkám

Pivoňky. Milované květiny, které mají bohužel jednu z nejkratších sezón. Na jednu stranu je to velká škoda, na druhou, možná právě proto jsou tak milované, obdivované a speciální. Ovšem pokud jste skutečným milovníkem pivoněk, můžete zkusit jejich velmi podobné alternativy, které nejsou o nic méně krásnější. Pokud si tedy chcete užívat pivoňky i mimo jejich krátkou sezónu a spokojíte se s velmi podobným vzhledem, který je připomíná, dnešní článek je ideální volbou pro vás. Pivoňky si můžete užívat nejčastěji od poloviny května až do začátku června, v závislosti na počasí. Dnes vám ale přinášíme deset alternativních květin, které z vaší kytice udělají nadýchanou krásku stejně jako pivoňky. Pojďte se tedy společně s námi podívat na květiny, které vám vám rozhodně pomohou zalepit srdíčko po pivoňkovém smutku.

 

 

Karafiáty

Tyto nádherně nabírané květiny jsou jako miniaturní pivoňky. Jemně nabírané lístky v různých barevných kombinacích dodají do vaší kytice nádherný peříčkově nadýchaný prvek, který na pivoňkách milujeme. V řeči květin karafiáty symbolizují oddanost a právě z toho důvodu se často nacházejí v náboženských, renesančních uměleckých dílech se symbolickým červeným karafiátem, který se poměrně často vyskytuje společně s Madonnou.

 

Pryskyřník

Romantické květy pryskyřníku dodají vaší kytici krásný uvolněný vzhled. Plné a bohaté okvětní lístky připomínají napůl pivoňky a napůl růže. Pokud chcete replikovat vzhled a první dojem pivoňěk s pryskyřníkem rozhodně nic nepokazíte, naopak vaše kytice náramně ožije.

 

Zahradní růže

Stejně jako u pivoněk i u zahradních růží jsou barevné možnosti vskutku široké! Růže vám nabídnou ohromující řadu pastelových odstínů ve všech různých provedeních. Od světlých tónů až po ty nejtmavší. Podobně jako tradiční anglické růže mají zahradní růže téměř sférické uspořádání okvětních lístků, což z nich dělá skvělou výměnu za pivoňky.

 

Hortenzie

Květy, které vás zaručeně zaujmou svou baculatou, zaoblenou hlavou a krásnými barevnými variantami. Hortenzie vypadají úžasně v kombinaci se zelenými listy a dekoracemi nebo i jen tak samostatně. Hortenzie většinou kvetou od poloviny jara až do konce léta a budou dokonalým květinovým doplňkem do každé kytice. Díky jejich obřím hlavám jich navíc nepotřebujete pro bohaté aranžmá hodně. Naopak si vystačíte s pár stonky pomocí kterých vytvoříte bohatou a neokoukanou kytici.

 

Sasanky

Pokud hledáte trochu odvážnější květy, sasanky pro vás budou skvělou volbou. Zahrnují více než 200 druhů, díky čemuž otevírají spoustu prostoru pro kreativní tvorbu. Dokonce i během zimních měsíců je máte šanci vidět v ručně vázaných kyticích. Pokud hledáte sasanku krásných barev a se zajímavými okvětními lístky, japonské sasanky pro vás budou to pravé ořechové.

 

Kamélie

Kompaktní a elegantní, přesně takhle by se daly popsat kamélie, které působí o trochu více temperamentnějším dojmem, než jejich kolegyně pivoňky. Krásné květy kamélií rostou na vždyzeleném keři, který je často bohatě obsypaný právě nádhernými, barevnými květy kamélií.

 

Begónie

Ačkoliv jasně zbarvené begónie většinou najdeme na stinném místě, ve skutečnosti mají tropický původ. Hlízovité begónie s dvojitými, rozčechranými květy najdete v široké škále odstínů včetně růžové, žluté a bílé. Jsou krásnou alternativou k jarním pivoňkám.

 

Jiřiny

Jiřiny se svým Mexickým a Středoamerickým původem jsou okamžitě rozpoznatelné díky svým okvětním lístkům, které záři jako sluneční paprsky. Stejně jako pivoňky dodávají kytici působivou paletu jasných barev a zajímavou texturu. Mezi příbuzné jiřin patří často slunečnice, sedmikrásky a chryzantémy, tudíž samá dobrá společnost pro poutavou kytici plnou barev.

 

Dvojité tulipány

Nemáte tušení, jak vypadá dvojitý tulipán? Představte si tradiční tulipán ale s dvojnásobným počtem okvětních lístků, a tedy i s dvojnásobným efektem! Elegantní vzhled dvojitých tulipánů představuje tak zajímavou alternativu k pivoňkám. Tradiční tulipány jsou známé pro svou jednoduchost a jemnou krásu, ovšem tušíme, že dvojitým tulipánům propadnete velmi snadno, přidejte do kytice pár stonků a vykouzlete zajímavý květinový efekt.

 

Měsíčky

Je opravdu složité najít veselejší a zářivější květy, než jsou právě měsíčky. Ve slunečných, zlatých, oranžových a bronzových tónech rozzáří každou kytici. Bohaté barvy, květy plné textur jsou skvělou volbou nejen do letních kytic. Měsíčky kvetou jasně celé léto, což vám nabízí rozhodně delší sezónu, než u pivoněk.

 

Tak co, které ze zmíněných květů vám nejvíce připomínají milované pivoňky? Ať už to jsou jakékoliv, věříme že radost a úsměv na tváři vám vytvoří každá kytice, která bude obsahovat některé ze zmíněných květů a pomůžou vám přečkat dlouhé čekání na další pivoňkovou sezónu.

From our offer

ALANIS

ALANIS

from 48.06 $
ALENA

ALENA

from 47.08 $
ANDREA

ANDREA

from 47.49 $
TANIFE

TANIFE

from 47.13 $
ANNA

ANNA

from 50.09 $
ANTONIE

ANTONIE

from 45.00 $
APOLENA

APOLENA

from 51.12 $
ARABELA

ARABELA

from 53.10 $
ADRIANA

ADRIANA

from 50.09 $
ARIANA

ARIANA

from 49.78 $
BARBARA

BARBARA

from 49.10 $
BARBORA

BARBORA

from 48.89 $
EMILY

EMILY

from 53.72 $
KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ

KYTICE BÍLÝCH RŮŽÍ

from 37.20 $
ČERVENÉ RŮŽE

ČERVENÉ RŮŽE

from 55.59 $
RŮŽOVÉ RŮŽE

RŮŽOVÉ RŮŽE

from 52.79 $
ORANŽOVÉ RŮŽE

ORANŽOVÉ RŮŽE

from 52.79 $
ŽLUTÉ RŮŽE

ŽLUTÉ RŮŽE

from 47.82 $
CECILIE

CECILIE

from 53.41 $
AFRODITA

AFRODITA

from 44.90 $
ALEXANDRA

ALEXANDRA

from 49.05 $
ALICE

ALICE

from 47.85 $
ANGELINA

ANGELINA

from 47.08 $
BJORK

BJORK

from 51.12 $
CLEOPATRA

CLEOPATRA

from 51.85 $
DANUŠE

DANUŠE

from 52.16 $
DENISA

DENISA

from 53.41 $
DONA

DONA

from 53.10 $
ELENA

ELENA

from 51.64 $
ELISN

ELISN

from 49.83 $
GISEL

GISEL

from 51.12 $
KVĚTINOVÝ KOŠ 1

KVĚTINOVÝ KOŠ 1

from 65.14 $
KVĚTINOVÝ KOŠ 5

KVĚTINOVÝ KOŠ 5

from 68.98 $
KVĚTINOVÝ KOŠ 6

KVĚTINOVÝ KOŠ 6

from 69.81 $
KVĚTINOVÝ KOŠ 7

KVĚTINOVÝ KOŠ 7

from 69.86 $
KVĚTINOVÝ KOŠ 8

KVĚTINOVÝ KOŠ 8

from 64.41 $
KVĚTINOVÝ KOŠ 9

KVĚTINOVÝ KOŠ 9

from 63.11 $

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT